Hemligheten bakom en lyckad måltid är bra råvaror. På Nordchark värnar vi om det klassiska som går att variera på många olika sätt.
25 min
4 pers
4 st Briochebröd
500 gram köttfärs
8 skivor bacon
4 skivor cheddarost
salladsblad
1 msk dijonsenap
smör till stekning
300 gram vitkål (finstrimlad)
1 st morot
0.5 st rödlök (finhackad)
2 dl majonnäs
1 msk vitvinsvinäger
salt & peppar
Så gör du:
1. Blanda vitkål, morot och rödlök i en stor skål. Rör i majonnäs, vinäger och krydda med salt och peppar. Låt stå kallt medan du gör hamburgarna.
2. Forma fyra biffar av nötfärsen och krydda med salt, peppar och dijonsenap. Stek i smör på medelvärme tills de får en fin stekyta.
3. Stek baconet knaprigt. När hamburgarna nästan är klara, lägg på cheddarosten så den smälter härligt.
4. Dela bröden och stek dem i lite smör på snittytan tills de blir gyllenbruna och lätt krispiga.
5. Lägg sallad, hamburgaren med smält ost och knaprigt bacon i briochebrödet.
Servera din saftiga hamburgare med en fräsch coleslaw vid sidan.