
Guacamoleburgare med chipotlemajjo och jalapeño
Krämig guacamole, rökig chipotlemajjo och jalapeñohetta i perfekt harmoni – en burgare med attityd och massor av smak.
Ingredienser
Burgare
4 st
Norrbottensgårdens burgare
4 st
hamburgerbröd med sesamfrön
4 st
skivor cheddarost
1 st
rödlök, tunt skivad
2 st
tomater, i skivor
1 st
färsk grön jalapeño, tunt skivad (eller inlagd)
Krispsallat (ex. frisé eller romansallat)
Guacamole
2 st
mogna avokado
1 st
liten vitlöksklyfta, pressad
1 msk
finhackad koriander (valfritt)
1 msk
limejuice
salt & svartpeppar efter smak
Chipotlemajonnäs
1 dl
majonnäs
1 msk
chipotlepasta eller finhackad chipotle i adobo
1 tsk
limejuice
lite honung eller socker (valfritt, för balans)
Gör så här
Mosa avokadon i en skål. Rör ner vitlök, limejuice, salt, peppar och ev. koriander. Smaka av. Blanda alla ingredienser till guacamolen i en skål. Justera styrkan efter smak.
Stek eller grilla Norrbottensgårdens burgare tills de får en fin yta. Lägg på en skiva cheddarost mot slutet så den smälter lätt. Rosta sesambröden snabbt på snittytan i en het panna eller ugn.
Montera burgaren genom att lägga krispsallat på botten av brödet. Placera burgaren med smält ost ovanpå. Bygg vidare med tomatskivor, rödlök och jalapeño.
Klicka på chipotlemajjo. Toppa generöst med guacamole. Avsluta med brödets lock.