Guacamoleburgare med chipotlemajjo och jalapeño

Guacamoleburgare med chipotlemajjo och jalapeño

Krämig guacamole, rökig chipotlemajjo och jalapeñohetta i perfekt harmoni – en burgare med attityd och massor av smak.

45 minuter
4 personer

Ingredienser

Burgare

4 st Norrbottensgårdens burgare
4 st hamburgerbröd med sesamfrön
4 st skivor cheddarost
1 st rödlök, tunt skivad
2 st tomater, i skivor
1 st färsk grön jalapeño, tunt skivad (eller inlagd)
Krispsallat (ex. frisé eller romansallat)

Guacamole

2 st mogna avokado
1 st liten vitlöksklyfta, pressad
1 msk finhackad koriander (valfritt)
1 msk limejuice
salt & svartpeppar efter smak

Chipotlemajonnäs

1 dl majonnäs
1 msk chipotlepasta eller finhackad chipotle i adobo
1 tsk limejuice
lite honung eller socker (valfritt, för balans)

Gör så här

Mosa avokadon i en skål. Rör ner vitlök, limejuice, salt, peppar och ev. koriander. Smaka av. Blanda alla ingredienser till guacamolen i en skål. Justera styrkan efter smak.
Stek eller grilla Norrbottensgårdens burgare tills de får en fin yta. Lägg på en skiva cheddarost mot slutet så den smälter lätt. Rosta sesambröden snabbt på snittytan i en het panna eller ugn.

Montera burgaren genom att lägga krispsallat på botten av brödet. Placera burgaren med smält ost ovanpå. Bygg vidare med tomatskivor, rödlök och jalapeño.
Klicka på chipotlemajjo. Toppa generöst med guacamole. Avsluta med brödets lock.

Liknande recept