Hemligheten bakom en lyckad måltid är bra råvaror. På Nordchark värnar vi om det klassiska som går att variera på många olika sätt.
25 min
4 pers
400 gram falukorv (strimlad)
1 st gul lök (hackad)
2 dl crème fraîche
2 dl krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 msk senap
2 dl matlagningsgrädde
4 port ris
salt & peppar
smör eller olja för stekning
Så gör du:
1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen så det är klart lagom till stroganoffen.
2. Hetta upp lite smör eller olja i en stekpanna. Stek löken tills den blir mjuk och glansig. Tillsätt den strimlade falukorven och stek tills den får fin färg.
3. Rör i tomatpuré och senap och låt steka en minut. Häll sedan i krossade tomater, crème fraîche och matlagningsgrädde. Låt allt puttra på låg värme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera korvstroganoffen tillsammans med riset, gärna med en fräsch grönsallad vid sidan.
En riktig vardagsfavorit! Enkel, snabb och så otroligt god.