Nordcharks falukorv är bäst i landet

Nordcharks Falukorv Basturökt blev Svensk mästare i klassen falukorv vid Chark-SM i Göteborg.

För tionde gången har Sveriges bästa charkuterier utsetts i Chark-SM 2018, som ägde rum i Eriksbergshallen i Göteborg. Syftet med Chark-SM är att sätta produktkvaliteten i centrum, inspirera företagens anställda och ge konsumenterna tydlig vägledning i vilka svenska charkuterier som håller riktigt hög kvalitet. Helt felfria produkter belönas med guldkvalitet och i varje klass utses en Svensk Mästare bland de produkter som når guldkvalitet, utan några som helst anmärkningar och med perfekt smak.
– Det är givetvis otroligt hedrande att tituleras Svenska Mästare. Vårt team jobbar ständigt med att ta fram produkter av bästa kvalitet. Den här utmärkelsen är ett kvitto på att det vi gör är rätt, säger vd Ingemar Hansson.

Prismotiveringen löd: ”I en klass med mycket hög och jämn kvalitet utmärkte sig denna klassiska falukorv med en genuin smak – en falukorv som smakar som en falukorv ska smaka.”

Nordcharks flatrökta skinka samt ost & bacongrillare belönades också med var sin guldmedalj.De cirka 700 tävlande charkuterierna från 55 företag har bedömts av ett 40-tal domare i 17 olika klasser. Produkternas kvalitet bedöms av en domarpanel bestående av produktkunniga representanter för kött- och charkbranschen, kryddföretag, handel samt konsumenter.

Huvudsponsorer är Lyckeby Culinar, Svensk Charksupport, Svenskt kött och PCS. 

Recept

Hemligheten bakom en lyckad måltid är bra råvaror. På Nordchark värnar vi om det klassiska som går att variera på många olika sätt.

Om Nordchark

Nordchark är ett företag som sedan 2001 levererar lokala charkprodukter av hög kvalitet.

Konsumentkontakt: 0920-24 53 40, tycktill@nordchark.se
.