Recept

Hemligheten bakom en lyckad måltid är bra råvaror. På Nordchark värnar vi om det klassiska som går att variera på många olika sätt.

Ryggbiff med chimichurri

60 min

4 pers

Ingredienser

4 skivor ryggbiff med kappa (á 200 g)
2 msk olivolja
1 kvist rosmarin (valfritt)
2 st vitlöksklyftor (krossade)
salt och nymalen svartpeppar (efter smak)
1 dl färsk persilja (finhackad)
2 msk färsk oregano (eller 1 msk torkad)
2 st vitlöksklyftor (finhackade eller pressade)
1 st jalapeño (finhackad, utan kärnor för mindre hetta)
1 dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk citronsaft

Tillagning

Så gör du:

Förbered chimichurrin:
Blanda persilja, oregano, vitlök och jalapeno i en skål.
Tillsätt olivolja, rödvinsvinäger och citronsaft.
Rör om ordentligt och smaka av med salt och svartpeppar.
Låt chimichurrin stå i minst 15 minuter (eller upp till några timmar) så att smakerna får utvecklas.

Tillaga ryggbiffen:
Ta fram ryggbiffen i rumstemperatur ca 30 minuter innan tillagning. Skär några små snitt i kappan för att undvika att köttet kröker sig under stekning. Hetta upp en stekpanna med olivolja på medelhög värme. Lägg ryggbiffen med kappan nedåt i pannan. Stek tills kappan är gyllene och fettet börjar smälta, ca 4–5 minuter. Vänd köttet och stek andra sidan i ca 2–3 minuter för medium rare (justera tiden efter önskad stekgrad). Tillsätt rosmarin och vitlöksklyftor i pannan för extra smak. Ös köttet med fettet från pannan under stekningen. Ta upp ryggbiffen och låt vila i 5–10 minuter innan servering.

Servering:
Skär ryggbiffen i skivor och ringla chimichurri över köttet.
Servera gärna med rostade potatisklyftor, en fräsch sallad eller grillade grönsaker.

Recept

Hemligheten bakom en lyckad måltid är bra råvaror. På Nordchark värnar vi om det klassiska som går att variera på många olika sätt.

Om Nordchark

Nordchark är ett företag som sedan 2001 levererar lokala charkprodukter av hög kvalitet.

Konsumentkontakt: 0920-24 53 40, tycktill@nordchark.se
.