Hemligheten bakom en lyckad måltid är bra råvaror. På Nordchark värnar vi om det klassiska som går att variera på många olika sätt.
En måltid som passar lika bra att bjuda på som att njuta av själv. Mustig med ett sting av hetta, serveras med en klick gräddfil.
35 min
4 pers
200 g Nordchark Chorizo
2 st morötter
140 g kålrot
1 bit rotselleri
3 st potatisar
1 st vitkålsklyfta (ca 300 g)
0.5 st purjolök
2 st vitlöksklyftor
1.5 dl vatten
4 tärningar grönsaksbuljong
0.5 msk hela kumminfrön
3 msk pressad citron
1 krm tabasco
1 dl persilja
gräddfil
Skala morötter, kålrot, selleri och potatis. Grovriv allt. Strimla kålen, skölj och strimla purjolöken.
Skiva korven. Koka upp vatten, buljongtärningarna och kummin. Lägg i rotsakerna, kål, purjolöken, korven och vitlöken. Koka soppan under lock i ca 20 minuter.
Smaka av med citronsaft, tabasco, salt och peppar. Blanda i persilja och servera med en klick gräddfil.