 
			Rotfruktsoppa med chorizo
En måltid som passar lika bra att bjuda på som att njuta av själv. Mustig med ett sting av hetta, serveras med en klick gräddfil.
Ingredienser
											
						1						paket							
													
							Chorizo, 250g
							
													
						
						
											
						2						st							
						morötter							
						
						
											
						140						g							
						kålrot							
						
						
											
						1						bit							
						rotselleri							
						
						
											
						3						st							
						potatisar							
						
						
											
						1						st							
						vitkålsklyfta (ca 300 g)							
						
						
											
						0.5						st							
						purjolök							
						
						
											
						2						st							
						vitlöksklyftor							
						
						
											
						1.5						dl							
						vatten							
						
						
											
						4						tärningar							
						grönsaksbuljong							
						
						
											
						0.5						msk							
						kumminfrön							
						
						
											
						3						msk							
						pressad citron							
						
						
											
						1						krm							
						tabasco							
						
						
											
						1						dl							
						persilja							
						
						
											
																			
						Gräddfil							
						
						
										
Gör så här
Skala morötter, kålrot, selleri och potatis. Grovriv eller strimla kålen, skölj och strimla purjolöken.
Skiva korven. Koka upp vatten, buljongtärningarna och kummin. Lägg i rotsakerna, kål, purjolöken, korven och vitlöken. Koka soppan under lock i ca 20 minuter.
Smaka av med citronsaft, tabasco, salt och peppar. Blanda i persilja och servera med en klick gräddfil.
 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							