Potatis- & broccolisallad med flatrökt skinka
Den här fräscha och krämiga salladen är enkel att göra och passar perfekt med Nordcharks flatrökta skinka.
Ingredienser
Sallad
											
						500						g							
						potatis (gärna små, fast sort)							
						
						
											
						250						g							
						broccoli (färsk eller fryst)							
						
						
											
						1						st							
						rödlök (finhackad)							
						
						
											
						1						dl							
						färska örter (t.ex. persilja, gräslök eller dill)							
						
						
										
Krämig dressing
											
						2						dl							
						crème fraiche							
						
						
											
						1						msk							
						majonnäs							
						
						
											
						1						tsk							
						dijonsenap							
						
						
											
						1						st							
						vitlöksklyfta (pressad)							
						
						
											
						1						tsk							
						citronsaft							
						
						
											
																			
						salt & peppar (efter smak)							
						
						
										
Till servering
											
						200						g							
													
							Nordcharks flatrökta skinka
							
													
						
						
										
Gör så här
Koka potatisen
Skala (om nödvändigt) och koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk men fast. Låt svalna och skär i halvor eller klyftor.
Förbered broccolin
Skär broccolin i små buketter och koka eller ånga dem i 2–3 minuter. Skölj i kallt vatten för att bevara färgen.
Blanda dressingen
Vispa ihop crème fraiche, majonnäs, dijonsenap, pressad vitlök och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Montera salladen
Lägg potatis, broccoli och rödlök i en stor skål. Tillsätt hälften av dressingen och blanda försiktigt.
Toppa med örter
Strö över färska örter. Servera resterande dressing vid sidan.
Servera med skinkan
Arrangera salladen på ett fat och lägg den flatrökta skinkan bredvid.