Hemligheten bakom en lyckad måltid är bra råvaror. På Nordchark värnar vi om det klassiska som går att variera på många olika sätt.
60 min
4 pers
500 g potatis (gärna små, fast sort)
250 g broccoli (färsk eller fryst)
1 st rödlök (finhackad)
1 dl färska örter (t.ex. persilja, gräslök eller dill)
2 dl crème fraiche
1 msk majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 st vitlöksklyfta (pressad)
1 tsk citronsaft
salt och peppar (efter smak)
200 g Nordcharks flatrökta skinka (tunt skivad)
Så gör du:
Koka potatisen
Skala (om nödvändigt) och koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk men fast. Låt svalna och skär i halvor eller klyftor.
Förbered broccolin
Skär broccolin i små buketter och koka eller ånga dem i 2–3 minuter. Skölj i kallt vatten för att bevara färgen.
Blanda dressingen
Vispa ihop crème fraiche, majonnäs, dijonsenap, pressad vitlök och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Montera salladen
Lägg potatis, broccoli och rödlök i en stor skål. Tillsätt hälften av dressingen och blanda försiktigt.
Toppa med örter
Strö över färska örter. Servera resterande dressing vid sidan.
Servera med skinkan
Arrangera salladen på ett fat och lägg den flatrökta skinkan bredvid.