Hemligheten bakom en lyckad måltid är bra råvaror. På Nordchark värnar vi om det klassiska som går att variera på många olika sätt.
Väldoftande korvgryta med smaker från medelhavet.
4 pers
200 g torkade vita bönor
1 st gul lök
3 st tomater
2 msk margarin
1 msk olivolja
2 tsk balsamvinäger
500 g Nordchark Falukorv Original
några färska mejramblad (alt. 1 tsk torkad)
peppar
Blötlägg bönorna i kallt vatten över natten. Koka dem mjuka i nytt, lättsaltat vatten ca 30 min. Eller köp färdigkokta bönor på burk.
Fräs löken blank i margarinet, i en stekpanna, på medelvärme. Strö på mejram. Vänd ner korven, skuren i halvmånar, och låt dem bli varma.
Blanda försiktigt bönor, tomater, lök och korv. Salta och peppra efter tycke och smak. Droppa på olja och balsamvinäger just som rätten serveras, gärna med ett salladsblad och ett gott bröd.