Hemligheten bakom en lyckad måltid är bra råvaror. På Nordchark värnar vi om det klassiska som går att variera på många olika sätt.
Lyxa till din falukorv med chevréost och rödbetor. En god och mättande rätt som blir komplett med pressad potatis och persilja.
40 min
4 pers
500 g Nordchark Falukorv Original
150 g inlagda rödbetor
1 st gul lök
chevréost
senap
Skala och hacka löken. Hacka rödbetorna. Fräs löken i lite matfett och blanda med de hackade rödbetorna. Ställ åt sidan.
Skär falukorven i cm stora skivor, men skär inte helt igenom. Lämna ca 1 cm längst ner så att falukorven håller ihop.
Stoppa ner en bit ost och lite senap mellan varje skiva, spara lite ost som ska läggas över korven senare. Stek i ugnen på 225° i ca 15 minuter.
Ta ut korven, strö över lökhacket och osten och sätt i ugnen igen ytterligare 5 minuter eller tills osten fått färg. Servera tillsammans med pressad potatis eller potatismos och lite persilja.