 
			Ryggbiff med kappa och fräsch chimichurri
En mör och saftig ryggbiff med kappa kombinerad med en syrlig och örtig chimichurri – en perfekt rätt för en smakrik middag.
Ingredienser
Ryggbiff
											
						4						skivor							
													
							ryggbiff med kappa (á 200 g)
							
													
						
						
											
						2						msk							
						olivolja							
						
						
											
						1						kvist							
						rosmarin (valfritt)							
						
						
											
						2						st							
						vitlöksklyftor (krossade)							
						
						
										
Chimichurri
											
						1						dl							
						färsk persilja (finhackad)							
						
						
											
						2						msk							
						färsk oregano (eller 1 msk torkad)							
						
						
											
						2						st							
						vitlöksklyftor (finhackade eller pressade)							
						
						
											
						1						st							
						jalapeño (finhackad, utan kärnor för mindre hetta)							
						
						
											
						1						dl							
						olivolja							
						
						
											
						2						msk							
						rödvinsvinäger							
						
						
											
						1						tsk							
						citronsaft							
						
						
											
																			
						salt och svartpeppar (efter smak)							
						
						
										
Gör så här
Förbered chimichurrin:
Blanda persilja, oregano, vitlök och jalapeno i en skål.
Tillsätt olivolja, rödvinsvinäger och citronsaft.
Rör om ordentligt och smaka av med salt och svartpeppar.
Låt chimichurrin stå i minst 15 minuter (eller upp till några timmar) så att smakerna får utvecklas.
Tillaga ryggbiffen:
Ta fram ryggbiffen i rumstemperatur ca 30 minuter innan tillagning.
Skär några små snitt i kappan för att undvika att köttet kröker sig under stekning.
Hetta upp en stekpanna med olivolja på medelhög värme. Lägg ryggbiffen med kappan nedåt i pannan. Stek tills kappan är gyllene och fettet börjar smälta, ca 4–5 minuter.
Vänd köttet och stek andra sidan i ca 2–3 minuter för medium rare (justera tiden efter önskad stekgrad).
Tillsätt rosmarin och vitlöksklyftor i pannan för extra smak. Ös köttet med fettet från pannan under stekningen.
Ta upp ryggbiffen och låt vila i 5–10 minuter innan servering.
Servering:
Skär ryggbiffen i skivor och ringla chimichurri över köttet.
Servera gärna med rostade potatisklyftor, en fräsch sallad eller grillade grönsaker.
 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							