Hemligheten bakom en lyckad måltid är bra råvaror. På Nordchark värnar vi om det klassiska som går att variera på många olika sätt.
En hemmagjord omelett är en perfekt start på dagen. Med paprika, lök och tomater får du en färggrann omelett som du står dig länge på.
15 min
4 pers
2 st Nordchark frukostkorvar
6 st ägg
1 st rödlök
10 cm purjolök
1 st paprika
1 msk italiensk salladsdressing
6 st cocktailtomater
Använd en stekpanna som tål att sättas i ugnen. Skiva korven i 0,5 cm tjocka skivor (slantar). Stek korven tillsammans med hackad paprika och lök, tills det får fin färg. Salta och peppra.
Knäck äggen direkt i pannan (utan att vispa sönder dem). Sänk värmen så äggblandningen småputtrar i någon minut. Sätt in hela pannan i ugnen på 150° i ca 5 minuter (eller tills vitan stelnat och gulan fortfarande är lös). Skölj cocktailtomaterna och purjolöken. Strimla purjolöken fint och blanda med cocktailtomaterna, smaksätt med vinegrette. Strö tomatsalladen över omeletten och servera med rostat vitlöksbröd.