Hemligheten bakom en lyckad måltid är bra råvaror. På Nordchark värnar vi om det klassiska som går att variera på många olika sätt.
Här möts härliga färg-, doft- och smakupplevelser, sitter extra fint en kylig dag.
45 min
4 pers
200 g Nordchark varmrökt sidfläsk
400 g färska rödbetor
6 st charlottenlökar
1 st morot
1.5 liter hönsbuljong
2 st lagerblad
150 g färsk vitkål
2 msk balsamvinäger
vitpeppar
salt
färsk hackad persilja
creme fraiche
1 dl Nordchark flatrökt skinka (finskuren till garnering)
Skär det varmrökta fläsket i små bitar. Bryn fläsket i lite smör i tjockbottnad gryta. Finstrimla alla grönsaker utom en rödbeta, som skall användas i slutet av soppan. Fräs grönsakerna med fläsket några minuter.
Tillsätt buljong och lagerblad. Låt koka på svag värme, under lock, i ca 30 min. Strimla den sista rödbetan och tillsätt den i soppan och koka ytterligare några minuter. Smaksätt med vinäger, salt, vitpeppar och lite hackad persilja. Servera creme fraichen som tillbehör.