Rödbetssoppa
Här möts härliga färg-, doft- och smakupplevelser, sitter extra fint en kylig dag.
Ingredienser
											
						200						g							
													
							Varmrökt sidfläsk
							
													
						
						
											
						400						g							
						färska rödbetor							
						
						
											
						6						st							
						charlottenlökar							
						
						
											
						1						st							
						morot							
						
						
											
						1.5						liter							
						hönsbuljong							
						
						
											
						2						st							
						lagerblad							
						
						
											
						150						g							
						färsk vitkål							
						
						
											
						2						msk							
						balsamvinäger							
						
						
											
																			
						Vitpeppar							
						
						
											
																			
						Salt							
						
						
											
																			
						Färsk hackad persilja							
						
						
											
																			
						Creme fraiche							
						
						
											
						1						dl							
													
							Flatrökt skinka
							
													
						
						
										
Gör så här
Skär det varmrökta fläsket i små bitar. Bryn fläsket i lite smör i tjockbottnad gryta. Finstrimla alla grönsaker utom en rödbeta, som skall användas i slutet av soppan. Fräs grönsakerna med fläsket några minuter.
Tillsätt buljong och lagerblad. Låt koka på svag värme, under lock, i ca 30 min. Strimla den sista rödbetan och tillsätt den i soppan och koka ytterligare några minuter. Smaksätt med vinäger, salt, vitpeppar och lite hackad persilja. Servera med creme fraiche och finskuren skinka som garnering.